PAULA BÄR-GIESE

HET HAF 19 3823 TP AMERSFOORT

TEL: 06-49626396 
KvK 32087686  BTW identificatienummer NL 001714893B94

Bank: NL11INGB0002695452

Paula Bär-Giese is singer and pianist
Paula Bär-Giese studied both piano and singing and graduated with honour. Her voice is a brilliant lyrical soprano.

Paula singing repertoire is various: she sung a lot of operette in the "Franz Lehár-trio" but also sings
opera, oratorio and is a dedicated interpreter of the French songs.
With her partner, the luteplayer and guitarist Hans Meijer, she found a new challenge in re-discovering,  performing and recording 
medieval and renaissance music.

She also plays a lot on
historical pianos and other historical ancestors. She gives many concerts where she sings and at the same time accompanies herself at the piano-(forte). This is common use in popmusic, but not in the technical more challenging classical music. In this way she creats a perfect union between the singing and the accompaniment.


Paula Bär-Giese heeft zowel zang als piano gestudeerd, aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Ze studeerde piano bij Else Krijgsman en Alwin Bär en zang bij Marianne Blok en Hetty Gehring en ze heeft beide studies cum laude afgesloten.

Als zangeres heeft Paula een veelzijdig repertoire: ze heeft veel operettemuziek gezongen en met het Franz Lehár trio vaak optredens verzorgd, maar ze zingt ook liederen, met name het Franse lied, oratorium en opera. 
Met haar partner, de luitist en gitarist Hans Meijer heeft Paula zich toegelegd op het herontdekken en uitvoeren van Middeleeuwse en Renaissance- muziek. Ook speelt zij hierbij op historische piano’s en voorlopers van de piano. 

Paula treedt veelvuldig op waarbij zij zichzelf op piano (-forte) begeleidt, iets, dat men tegenwoordig wel ziet in de lichte muziek maar niet in de technisch veeleisende klassieke muziek. Hierdoor ontstaat een unieke eenheid tussen de zang- en pianopartij. 

AUDIO ON SOUNDCLOUD
CONCERT DATA